[:en]Επιλογη καλυτερου πακετου Hosting για Website στην Ελλάδα[:el]Επιλογή Hosting[:]

[:en]Πριν μερικές ημέρες, για λόγους ασφαλείας, χρειάστηκε επειγόντως να μεταφερθούν καποια websites στα οποία προσφέραμε δωρεάν Hosting (στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω φιλικών σχέσεων με τους ιδιοκτήτες του κάθε website) από τον δικό μας server σε servers για κάθε website ξεχωριστά. Έτσι κληθήκαμε να συγκρίνουμε διάφορα πακέτα που ήταν διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και να επιλέξουμε το καλύτερο δυνατό πακέτο hosting για τη μεταφορά όλως των websites.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι από σχετικά εύκολη μέχρι αρκετά δύσκολη για κάποιον προγραμματιστή για πολλούς και διαφορους λόγους.

  • Μπορεί ο νέος server να έχει διαφορετικές ρυθμίσεις από το server που ήταν ήδη εγκατεστημένα τα sites (πχ php version)
  • Μπορεί ο νέος server να είχε περιορισμό χώρου και να μην μπορούσαν να μεταφερθούν όλα τα απαραίτητα αρχεία για τη σωστή λειτουργία του website

Παρόλο που θα μπορούσα να αριθμήσω πολλούς παραπάνω λόγους, θα αναφέρω ένα ακόμα που έκανε τη διαδικασία ακόμη πιο δύσκολη…

Όλα μας τα websites ήταν στημένα σε Multipress (μια ρύθμιση του wordpress) και καθώς καθε ένα έπρεπε να μεταφερθεί σε αυτόνομο server, ήταν απαραίτητη και μετατροπη του multipress σε single wordpress site.

Κατα συνέπεια στην επιλογή του καινουργίου Hosting συνεργάτη (εκει δλδ που θα στήναμε τα websites από την αρχή) ήταν πολύ σημαντικό η hosting εταιρία να έχει:

  • Εξαιρετικά καλό support (αν ήταν δυνατό 24/7)
  • To support τμήμα να μιλάει και ελληνικά
  • To περιβάλλον να ήταν όσο πιο εύχρηστο γινόταν (plesk κατα προτίμηση)
  • Οι τιμές για μικρά website (και κατα συνέπεια μικρά hosting plans) να είναι τέτοια ώστε οι ιδιοκτήτες των websites να μην αποθαρρυνθούν από τη στιγμή που μέχρι της στιγμή της αλλαγής είχαν δωρεάν hosting.
  • Η εταιρία να προσφέρει δυνατότητες Upgrade και νέων features (πχ Πιστοποιητικά ασφαλείας SSL)
  • To website της εταιρίας hosting να είναι εύκολο ώστε οι πελάτες μας να μπορούσαν χωρίς δυσκολίας να αγοράσουν το πακέτο που προτίναμε χωρίς να έχουν συνεχώς ερωτήσεις.

Μετά από έρευνα αγοράς και συζήτηση με αρκετές εταιρίες του χώρου αποφασίσαμε να στήσουμε το πρώτο website στην εταιρία TopHost.

Πράγματι στην πρώτη κιόλας μεταφορά υπήρξε πρόβλημα. Για καλή μας τύχημ το Live Support τεχνικό τμήμα ήταν online κάτι που ισχύει 24 ώρες και 7 ημέρες την εβδομάδα.

Μετά από 10 λεπτά τεχνολογικής κουβέντας με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, το πρόβλημα λύθηκε με αποτέλεσμα η πρώτη μεταφορά να είναι επιτυχής.

‘Εχουν ακολουθήσει και επόμενες μεταφορές, όλες με επιτυχία και πολύ καλή απόδοση των websites οσον αφορά του χρόνους και τις ταχύτητες. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο μέγεθος των αρχείων, κάτι που κάνει την δουλεια μας εξαιρετικά πιο εύκολη.

Μέχρι στιγμής η συνεργασία με την TopHost είναι εξαιρετική και αποτελεί την πρότασή μας για όλους τους ιδιοκτήτες websites.

Συνοψίζοντας τα στοιχεία που μας αρέσουν είναι:

  • δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος των αρχείων
  • το live support είναι online 24/7
  • το live support μιλάει ελληνικά
  • Οι τιμές είναι πολύ προσιτές ακόμα και για ένα website που έχει ελάχιστους επισκέπτες καθώς ξεκινούν από 3,5€/ μήνα

Δείτε τα πακέτα της TopHost εδώ – για περιπτώσεις μικρών websites (καλλιτέχνες – ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) το πακέτο Planet κρίνεται πλήρως επαρκές.

 [:]