[:en]Μεταφορα απο Multisite WordPress σε Single Site[:el]Μταφορ[:]

[:en]To post αυτό αφορά ιδιοκτήτες Multipress website που επιθυμούν να μεταφέρουν ένα από τα websites του δικτύου σε ένα νέο ανεξάρτητο website.

Παρόλο που κυκλοφορούν αρκετά Plugins για τη διαδικασία αυτή, οι πιθανότητες να μη δουλέψει η μεταφορά είναι πολύ υψηλές γι αυτό παραθέτω τη διαδικασία που ακολουθούμε και δουλέυει 100%.

Για να μεταφερθεί ενα website (ειτε ειναι σε multipress είτε ειναι single από ένα server σε έναν άλλο) χρειάζεται να μεταφερθούν σωστά δυο στοιχεία:

  1. Τα αρχεία του site (ο φακελος public_html ή httpdocs)
  2. Η βάση δεδομένων του site

Μεταφορά αρχείων στην περίπτωση Multipress σε Single

Καθώς όλα τα sites multipress χρησμοποιούν ακριβώς τα ίδια αρχεία wordpress (themes και plugins) μεταφέρουμε όλα τα αρχεία εκτός από το wp-content. Στο wp-content μεταφέρουμε παλι όλη τη δομή (φακέλους upgrade, languages, index κλπ) εκτός από το φάκελο uploads.

Η ιδιαιτερότητα σχετικά με το φάκελο uploads σε αυτή την περίπτωση είναι η εξής:

  • Στο Multipress, μέσα στο φάκελο Uploads υπάρχει ένας υποφάκελος με όνομα το ID του κάθε website. (πχ φάκελος με όνομα 11 περιέχει τα αρχεία του website με id11 στο multipress). Τα περιεχόμενα αυτού του φακέλου πρεπει να μεταφερθουν στο φάκελο Uploads του νέου server

Mutlipress: Wp-Concent > Uploads > 11 = Single:Wp-Concent > Uploads

Μεταφορά της βάσης δεδομένων

Για να μεταφέρουμε επιτυχώς μια βάση δεδομένων από Multipress σε Single ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα

  1. Από το PhPMyAdmin του Multipress επιλέγουμε την κεντρική βάση δεδομένων
  2. Κάνουμε Export > επιλέγουμε Custom
  3. Από τον πίνακα που θα ανοίξει επιλέγουμε μία μία τις γραμμές που έχουν το id του site που θέλουμε KAI τις βάσεις wp-users και wp-metausers. Δηλαδή εάν μεταφέρουμε το website με id 11  επιλέγούμε όλες τις γραμμές που ξεκινούν με wp_11_χχχ
  4. Save
  5. Στο PhpMyadmin του Νέου Website κάνουμε Import τη βάση δεδομένων.
  6. Μόλις μεταφερθέι η βάση, επιλέγουμε τη σειρά wp_users, και την κάνουμε rename σε wp_11_users μέσω του tab Operations.
  7. Επιλέγουμε επίσης τη σειρά wp_μεταusers, και την κάνουμε rename σε wp_11_metausers μέσω του tab Operations.

Ετσι έχουμε μια ολόκληρη βάση δεδομένων όπου όες οι γραμμές ξεκινάν με wp_11_

Αλλαγή του Wp-config

Αφού έχουμε ολοκληρώσει τις μεταφορές αρχείων και το import της βάσης το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξουμε το wp-config.

Αλλαγές στο wp-config

  1. Αλλάζουμε τα credentials (db name, username, pass & host)
  2. Αλλάζουμε το $table_prefix = ‘wp_911_’;

Εκτελούμε την παράνω διαδικασία για τη μεταφορά websites που δημιουργούμε από στον εταιρικό μας server στους servers της tophost όπου οι ιδιοκτήτες των websites συνήθως έχουν το hosting.[:]